Nervøse trækninger over aktiemarkedet?

Vil du helt oplagt optage et billigere lån, så er der nogle tungtvejende faktorer du bør vide noget om. Først og fremmest, så kan du opdele lån på to låneområder. Skal du ha’ et nyt lån eller vil du omlægge et nuværende lån.

Selv om du er AC medarbejder, så er det de selv samme ting, der har indflydelse på din lånmuligheder. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Det vil sige at banken er uinteresseret om du virker troværdig og har evnet at spare op eller leve af ingenting i 5 år. Der er dermed fastlagt nogle retningslinjer, som låneudbyderne skal navigere inden for. De kan dermed ikke selv vælge at godkende et lån, bare fordi du virker som en flink person. Uanset om du vil låne til en VW, Citroen eller sågar lommepenge til ren forbrug, så er der lidt forskellige håndtag du kan trække i.

Vil du gerne låne til en bolig, så er din årsindkomst kritisk, mens din eksisterende formue er mindre vigtig. Hvis du i forvejen bor i ejerlejlighed, så er det din totale låneegnethed, som er vigtigst. Du skal også tænke på, at låneudbyderen skal have sikkerhed for lånet. De krav, som låneudbyderen skal følge, er lavet for at give dig som låntager et sikkerhedsnet så, at du ikke går fallit. Hvis du skal låne til tant og fjas, så kan alle danskere låne op til en kvart mio. kr. uden at stille sikkerhed. Et køretøj taber ulig en bolig værdi hurtigt, og så er der øget risiko for låneudbyderen. Du kunne jo få behov for en a-kasse, hvis du blev fyret.

Når du sidder til mødet og får et afslag, så bør du ikke tage afvisningen, hverken personligt eller definitivt. Andre realkreditinstitutters fortolkning af kravene kan være lidt anderledes, hvilket kan være kritisk. Men du kan også bede om at vide, hvordan du kan optimere dine muligheder. Skal du for eksempel opspare en større pose penge, få anden løn eller bruge en anden lånemetode?

Efter du har fået bevilget lånet, så skal du blot skrive under på lånet. Men også her skal du være fantastisk påpasselig. Gennemlæs betingelserne, for der kan være centrale ting, du bør stille spørgsmålstegn ved. Læs på nyhedsmedier, for eksempel dr.dk og information.dk, og læs artikler om hvilke rentegebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse banken på når du forhandler. Banken tager sig nemlig betalt for at oprette lånet til dig.

Når dit lån er bevilget, skal du have dem på din Opsparingskonto. Der går normalt ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en båd, er det meget vigtigt, at du ikke spenderer lånet på andre ting end det, der står skrevet i lånetalen. I tilfælde af, at du vil købe noget andet bør du have en godkendelse om det.