Pensionist på EPO

Der er flere forskellige udgifter, som er i det danske folks privat økonomi. I dit budget er der f.eks. billån. Men der er en masse områder, hvor man kan spare nogle gryn. Her er udvalgte gode råd, som du kan læse uden det koster noget.

Den mest overkommelige måde for danskerne at blive rig på, er ved hjælp af en pensionsordning. Det sagde en lærd vismand for noget tid siden. For den jævne dansker er det gennemsnitligt den mest realistiske metode at blive rigmand på. Så du bør tænke over, at sætte dig ind i pensionsopsparing, med de rige muligheder, der er i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det du indkøber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du bør strikt spekulere på dine nødvendige behov og ikke blindt gøre som alle andre. Der er forsikringsdækninger, du reelt ikke behøver og som du godt kan leve uden. Det er en kalkuleret risiko, du må medtage. Bagefter du har valgt, så gælder det om at tage dine forsikringsdækninger ned til et mindsteniveau. Skal din bilforsikring kun dække for eksempel 55.000 kroner og kan du acceptere en selv-risiko på 8.000 kr, hvis dit hjem nedbrænder ?

Din bank er også et område, hvor der for mange er nemme penge at spare. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de mest lavprisede pengeinstitutter er spektakulær. Vi snakker om, op mod 3.200 kr pr. måned for en middelset dansk husstand + huslån. Lån til bolig er det største køb, som mange møder i sit liv. Udlån er aller højeste grad den ting man skal være fokuseret på, når du skal udvikle din privatøkonomi. Et er rentersrente, men også lånekursen er kritisk. Låneomlægning er noget, som kan forskønne din private finanser. En anden vigtig variabel er afventning af lån. Lån kan paralleliseres med accelleration af tid. Hvis man kan undlade fx. 1 år med at låne penge og i stedet spare ligesvarende op i hele perioden, så har du både nedbragt lånstørrelsen, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en faglig forening, så har du adgang til en smule medlemsfordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er gode penge at spare på en billigere fagforening. Nogle mennesker har automatisk valg af fagforening i deres overenskomst. Men man kan jo selvfølgelig vælge blot at nøjes med en a-kasse. Fagforbund kan bistå dig med forsikring og sundhedsforsikringer – så overvej om det er det klogeste at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som fx kritisk sygdom.

Dagligvarer er den del i din privat økonomi, som konstituerer den aller største andel. Nogle kan fungere for et spartansk rådighedsbeløb, hver måned, så er der andre, som spenderer meget store pengebeløb på speciel take-away. Et er når du køber din mad ude på enten spisested eller take-away – men den helt store pengesynd er den mad du køber og tilbereder der hjemme. På dette område findes der det klassiske indkøb i supermarkeder, som du tager med hjem. Uheldigvis er mange skydeskive for impulskøb, som medfører at indkøbssedlen bliver for lang. Et tip er, at du indkøber dine madvarer via nettet, på de anderledes webbaserede supermarkeder. Her kan du både indkøbe daglige indkøb, men samtidig også de mange fristende sortiment af måltider i kasser.

Du bør altså efterregne dine udgifter, så du drosler ned indenfor alle områder af din budget. Således kan du ende med at have et langt sjovere rådighedsbeløb til de sjove elementer i dig hverdag. Mange tak fordi du så med på bloggen.