Pensionsordning

Der er en række forskellige udgifter, der går igen i ens privatøkonomi. I vores regnskab er der for eksempel vand. Og der er en masse områder, hvor du kan spare nogle slanter. Her er udvalgte gode råd, som du kan benytte til kroner nul.

Den mest sandsynlige måde for danskerne at blive millionærer på, er igennem en pension. Det fremførte en klog dame en gang. For langt de fleste er det statistisk set den mest plausible måde at blive stenrig på. Så vi bør overveje, at sætte dig ind i private pension, med de rige muligheder, der ligger i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem aktiveret. Du skal spekulere på dine faktiske behov og ikke gøre som alle de andre. Der er nok forsikringsdækninger, du egentlig ikke har brug for og som du kan undvære. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at tage dine forsikringer ned til et minimum. Skal din påhængsvognforsikring udelukkende forsikre fx 70.000 dkk og kan du leve med en selvrisiko på 16.000 kr., hvis dit rækkehus nedbrænder helt?

Private banker er ligeledes en post, hvor der tit er nemme penge at hente. Afvigelsen mellem de mest kostbare og de mest billige banker er mega stor. Vi snakker om, op til 3.600 kr. per måned for en typisk husstand og boliglån. Lån til køb af ejerlejlighed er det største enkelte køb, som mange møder i hele sit liv. Lån er stor grad den ting man bør være fokuseret på, når du skal udvikle din privatøkonomi. Et er renteudgifterne, men også handelskursen er betydelig. Lånkonvertering er det, der kan forskønne din økonomiske formåen. En anden vigtig variabel er forhaling af lån. Lån kan paralleliseres med forcering af tid. Hvis man kan udskyde feks. 16 måneder med at låne og i stedet spare op i hele perioden, så får du både nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så har du adgang til en smule medlemstilbud. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er mange at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening gennem fagaftale. Men man kan vælge blot at have en a-kasse. Fagforbund kan assistere dig med både forsikringer og sundhed – så tænk over om det er det rigtige at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som fx stress.

Din mad er det sted i din privatøkonomi, der konstituerer den aller største andel. Nogle mennesker kan leve for et ultra lille budget, hver md, så er der andremennesker, som spenderer gigantiske pengebeløb på feks. dyr take-away. En ting er hvis man køber din mad ude i byen på enten reastauration eller grillbiks – men den absolut store pengesynd er den mad du køber og gør klar hjemme. Her findes der det normale køb i supermarkederne, som du tager med hjem. Uheldigvis er vi offer for fristende køb, der resulterer i at dosmersedlen stiger. Et tip er, at du køber dine madvarer på internettet, på de brugervenlige eSupermarkeder. Der kan du shoppe de daglige indkøb, men desuden også de dejlige innovative udvalg af måltidskasser.

Du skal efterregne dine penge, så du reducerer indenfor alle steder af din husøkonomi. Så kan du slutte med at have et meget højere pengebeløb til de dejlige aspekter i dig hverdag. Tak fordi du læste denne side.