Pensiontal 80%

Der er en række forskellige udgifter, som findes i det danske folks private finanser. I et udgiftsbudget er der fx. a-kasse. Men der er en masse steder, hvor vi kan spare penge. Her er udvalgte gode tips, som du kan få uden at betale.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for danskerne at blive rigmand på, er gennem en private pension. Det udtalte en klog person for længe side. For langt de fleste er det nominielt den mest realistiske metode at blive velstående på. Så vi bør overveje, at sætte dig ind i denne opsparingsform, med de værdiskabende alternativer, der findes i din private pension.

Forsikringer er det man erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du skal nøjeseende overveje dine kritisk behov og ikke bare gøre som alle andre. Der kan være forsikringer, du nok ikke behøver og som du kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Bagefter du har fravalgt, så gælder det om at tage dine forsikringsdækninger ned til et absolut minimum. Skal din forsikring kun dække fx. 170.000 dkk eller/og kan du nøjes med en selvrisiko på 85.000 kroner, hvis din egendom brænder ned til jorden?

Sparekasser er også en udgiftpost, hvor der vil være nemme penge at bespare. Forskellen mellem de mest eksklusive og de mest billige pengeinstitutter er mega stor. Vi taler om, op imod 3.900 kr pr. md. for en traditionel dansk husstand plus huslån. Lån til villa er det største enkelte køb, som mange møder i sit liv. Mange lån er i det hele taget det man bør være opmærksom på, når du skal tune din økonomi. En ting er renteudgifterne, men også kursen er meget vigtig. Konvertering af lån er det, der kan forbedre din private finanser. En anden vigtig størrelse er udskydelse af lån. Lån kan associeres med accelleration af tid. Hvis man kan vente fx. 14 måneder med at låne penge og i stedet spare tilsvarende op i tidsrummet, så får du dels nedbragt gælden, men også udgifterne til renter.

Er du medlem hos en faglig forening, så får du adgang til en del fordelstilbud. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er for resten hurtige penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har tvunget fagforeningsvalg via jobkontrakt. Men man kan jo prioritere kun at have en a kasse. Fagforbund kan assistere dig med både almindelige forsikringer og sundhedsdækning – så overvej om det er klogt at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx kritisk sygdom.

Dagligvarer er den post i din privat økonomi, som repræsenterer den absolut største part. Visse folk kan leve for et ultra lille rådighedsbeløb, hver måned, så er der andre, der bruger gigantiske beløb på for eksempel fornem mad ude i byen. En ting er når man køber din mad ude på enten reastauration eller take-out – men den virkelig store synder er det mad du køber og opvarmer i hjemmet. På dette område er der det normale køb i supermarkedet, som du tager med hjem. Desværre er danskere eftergivende for fristende køb, der resulterer i at kassebonen bliver meget lang. Et råd er, at du køber dine madvarer på internettet, på det voksende antal netbaserede supermarkeder. Der kan man enten shoppe de normale madindkøb, men samtidig også de mange fristende tilbud på måltidskasser.

Du skal altså beregne dine kontoudtog, så du neddrosler på alle områder af din økonomi. Således kan du slutte med at besidde et meget sjovere slutbeløb til de sjove aspekter i hverdagen. Jeg er glad fordi du så siden.