Halvpension

Der er flere forskellige udgifter, der eksisterer i det danske folks private finanser. I ens budget er der fx rejser. Og der er en masse områder, hvor du kan spare nogle gysser. Her er udvalgte gode tips, som du kan læse uden beregning.

Den mest overkommelige måde for danskerne at blive velstående på, er ved hjælp af en alderspension. Det udtalte en intelligent dame . For dig er det gennemsnitligt den mest sandsynlige metode at blive velstående på. Så man bør gennemtænke, at sætte dig ind i alderspension, med de gunstige muligheder, der ligger i din pensionsordning.

Forsikringer er det vi køber i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du bør strikt overveje dine reelle behov og ikke gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringer, du slet ikke behøver eller som du godt kan leve uden. Det er en vurderet risiko, du må tage. Efter du har fravalgt, så gælder det om at drosle dine forsikringsdækninger ned på et minimum. Skal din bilforsikring kun forsikre fx 55.000 kroner eller/og kan du acceptere en selv risiko på 45.000 dkk, hvis din egendom nedbrænder ?

Pengeinstitutter er også en udgift, hvor der kan være gode penge at bespare. Uligheden mellem de mest dyrebare og de mange billige banker er spektakulær. Vi taler om, op mod 4.000 kr. om måneden for en middelset famillie + huslån. Lån til ejerbolig er det største køb, som man møder. Udlån er stor stil det vigtigste man skal være opmærksom på, hvis du skal tune din private finanser. Et er morrenter, men også lånekursen er betydelig. Lånkonvertering er en ting, der kan accelerere din økonomi. En anden vigtig størrelse er afventning af lån. Lån kan forbindes med med forskydning af tid. Hvis du kan undgå lån f.eks. 14 måneder med at låne og i stedet spare tilsvarende op i denne periode, så har du både nedbragt din gæld, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos et fagforbund, så får du mulighed for at få en del fordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er for resten en del penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har forceret fagforeningsvalg gennem deres overenskomst. Men du kan jo selvfølgelig vælge kun at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan supportere dig med både almindelige forsikringer og sundhed – så overvej om det er det værd at melde dig ud, hvis du oplever symtopmer som fx smerter.

Maden er den post i din økonomi, som udgør den klart største del. Visse folk kan leve for et lille beløb, hver måned, så er der andremennesker, som bruger gigantiske pengebeløb på speciel take-out. Et er når man køber din mad ude i byen på enten cafe eller fastfoodsted – men den virkelig store synder er det mad du køber og laver hjemme. På dette område findes der det normale dagligvareindkøb i supermarkedet, som man slæber hjem. Uheldigvis er mange offer for fristende køb, som resulterer i at bonen bliver for lang. Et godt råd er, at du shopper dine mad via nettet, på de spændende webbaserede supermarkeder. Der kan man enten handle de normale madvarer, men også de gode fristende udbud af madkasser.

Du skal altså gennemse dine udgifter, så du sparer indenfor alle dele af din husstandsøkonomi. Så kan du ende op med at besidde et meget sjovere rådighedsbeløb til de dejlige dele i din tilværelse. Jeg er glad fordi du så denne artikel.