Pension for dummies

Der er flere forskellige udgifter, der er i dannernes privat økonomi. I et budget er der for eksempel gaver. Men der er en masse områder, hvor vi kan spare nogle monetos. Her er nogle gode finter, som du kan få uden at betale.

Den mest sandsynlige metode for os til at blive rigmand på, er via en alderspension. Det udtalte en lærd vismand nøgternt. For langt de fleste er det statistisk den mest realistiske metode at blive styrtende rig på. Så man bør spekulere på, at sætte sig ind i pensionsopsparing, med de interessante alternativer, der er i din private pension.

Forsikringsdækninger er det man erhverver sig i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du skal nøjeseende spekulere på dine reelle behov og ikke blot gøre som andre. Der er muligvis forsikringer, du nok ikke behøver eller som du kan være foruden. Det er en risiko, du må leve med. Efter du har fravalgt, så gælder det om at barbere dine forsikringsdækninger ned til et basalt niveau. Skal din forsikring udelukkende dække feks. 95.000 kr. eller kan du leve med en selvbetaling på 16.000 kr., hvis dit hus brænder ned ?

Din bank er ligeledes en post, hvor der kan være gode penge at finde. Forskellen mellem de aller dyreste og de mest billige banker er gigantisk. Vi hører om, op mod 3.500 kroner om måneden for en normaliseret kerne familie + huslån. Lån til villa er det største enkelte køb, som man møder i hele sit liv. Lån er noget du skal være fokuseret på, hvis du skal forbedre din privatøkonomi. Et er morrenter, men også dagskursen er meget vigtig. Lånomlægning er noget, som kan optimere din økonomi. En vigtigere variabel er udskydelse af lån. Lån kan associeres med forcering af tid. Hvis man kan vente fx ét år med at låne penge og i stedet spare ligesvarende op i tidsrummet, så får du både nedbragt hovedstolen, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en fagforening, så har du adgang til en del fordelstilbud. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er for resten en del at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har automatisk fagforeningsvalg i deres overenskomst. Men man kan altid vælge kun at have en a-kasse. Fagforeninger kan bistå dig med både forsikring og sundhedsforsikringer – så tænk over om det er pengene værd at spare pengene, hvis du haroplever f.eks. muskelbesvær.

Maden er den del i din økonomi, som udgør den klart største del. Hvor nogle kan fungere for et lille beløb, hver måned, så er der andrefolk, som køber for meget store pengebeløb på fx fornem mad. En ting er hvis man køber din mad ude på enten hotel eller drive-in – men den absolut store pengesynd er det mad du køber og steger i hjemmet. Her findes der det klassiske dagligvareindkøb i supermarkeder, som du slæber hjem. Beklageligvis er man gidsel for impuls køb, der betyder at kassekvitteringen bliver længere. Et trick er, at du handler dine dagligvarer på nettet, på de anderledes online supermarkeder. Der kan man indkøbe de traditionelle madindkøb, men desuden også de mange nye udvalg af måltider i kasser.

Du skal altså gennemse dine kontoudtog, så du minimerer inden for alle dele af din husstandsøkonomi. Så kan du ende op med at have et langt større rådighedsbeløb til de dejlige elementer i hverdagen. Tusind tak fordi du læste med på min artikel.